dilluns, 27 de setembre del 2010

Els nou radars

L'empresa suïssa Multanova ha presentat en dates recents un nou radar, que permetrà controlar en el futur la velocitat a les carreteres europees amb més "eficàcia". Aquest nou radar és el TraffiStar SR590, que pot supervisar fins a 22 cotxes al mateix temps en una distància màxima de 500 metres. El nou TraffiStar SR590 utilitza i incorpora un robot 3D, que permet el seguiment de diversos vehicles en línies diferents, és a dir, circulant en carrils diferents i en ambdós sentits de circulació.

No només permetrà controlar la velocitat a la qual circulen els vehicles, sinó que permetrà que es puguin detectar altres infraccions de trànsit. Així per exemple, podrà controlar un encreuament regulat per semàfors, la distància de circulació entre vehicles; girs prohibits, prioritat de vianants o l'avançament, entre d'altres infraccions. Totes aquestes possibilitats converteixen a aquest nou instrument en una poderosa eina per al control, supervisió i sanció del trànsit de vehicles.

La polèmica està servida atès que aquest radar, que podria complementar el treball realitzat per les policies de trànsit, fins i tot podrien arribar a fer innecessària la seva presència en determinats casos, el que no contribuirà a aclarir els dubtes sobre la fi recaptatori d'aquest tipus de mesures.


Informació treta del blog Punto Cero