dilluns, 13 de setembre del 2010

La Legión - El novio de la muerte


En data de dia 28 de gener de 1920 un Reial Decret diu: "Con la denominación de Tercio de Extranjeros se creará una unidad militar armada, cuyos efectivos, haberes y reglamento por el que han de regirse serán fijados por el Ministro de la Guerra" i per la Reial Ordre de 2 de setembre de 1920 es nombra "Jefe del Tercio de Extranjeros" al tinent-coronell d'infanteria D. José Millán Astray y Terreros.

"El novio de la muerte" és la a cançó més coneguda, que comporta una exaltació enormement poètica i emotiva de la figura d'aquest soldat que és el legionari.

Era una cançó escrita per l'escenari, en l'època de la fundació, per Costa i Prado, i cantada per primera vegada per una cupletista. Però va agradar tant als legionaris i van arribar a identificar tant amb aquesta, que ràpidament la van adoptar com la seva cançó preferida.

Ja he dit que quan es fa fundar l'any 1920 fins el 1925 era denominat Tercio de extranjeros, després Tercio de Marruecos, l'any 1925, El Tercio del 1925 al 1937 i definitivament La Legión de l'any 1937 fins a dies d'ara.






1 comentari:

Anònim ha dit...

aixo mágrada un poc de historia militar .