dilluns, 25 d’abril de 2011

Un dilluns, que és diumenge

Bé ho he dit. Un dilluns que sembla que és diumenge, ja que he anat a prendre cafè al bar que vaig sempre, hi havia més tranquil·litat que un diumenge qualsevol.
Una vegada abocat el cafè m'he proposat a llegir es diari Ultima Hora, la edició de Menorca, a on sempre puc trobar qualque article que me deixa embambat i me desconnect del món que me'n volta.
I vet aquí que avui he llegit un article del migjorner Miquel Pons-Portella, anomenat "Amb la vènia, senyoria" que relatava referent una fotografia de l'església des Migjorn Gran de l'any 1905.
Dons bé, lo primer i més interessant que he pogut trobar és d'on s'ha tret aquesta fotografia, dons bé, com quasi tot es pot treure ara d'Internet, de la pàgina de la Bibloteca Virtual de Prensa Histórica que hi ha un bon exemple de la premsa escrita d'abans de la Guerra Civil Espanyola.
Tal com relata aquest magnific article, he pogut fer una recerca de publicacions des Mercadal i he trobat una estupenda fotografia del port de Fornells, com bé relata l'articulista migjorner.

Ves per on, llegint, en la tranquil·litat des dilluns de Pasqua, he trobat una pàgina que podem trobar publicacions del principi de segle passat, que han estat recollides i recopilades dins una pàgina web.
Per cert, des d'aquí la meva enhorabona a en Miquel per la col·laboració que fa a la cultura menorquina i migjornera.